Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
Airlines
Business
Change en Innovatie
Data security
Duty of Care
Educatie
EU
Events
GBTA
Geen categorie
Hotels
Meeting management
NATM Board
NDC
Prijsonderhandelingen
Research
Risk management
Sponsors
Strategisch meeting management
Sustainability
Technologie
TMC
Travel
Travel apps
Travel expense
Travel Mobile Strategy
Travel Policy
Traveller Engagement
Trein
Trends
Visa
John Snyder treedt af als president en CEO na 30 jaar bij BCD Travel

John Snyder treedt af als president en CEO na 30 jaar bij BCD Travel

BORON CEO (en voormalig BCD CFO) Stephan Baars wordt CEO en president per 1 juli 2023


UTRECHT, Nederland, 11 mei 2023
– Na meer dan 30 jaar bij het bedrijf zal BCD Travel president en chief executive officer John Snyder op 1 juli aftreden en zijn verantwoordelijkheden overdragen aan de huidige BORON CEO en voormalig BCD chief financial officer Stephan Baars.

"Na drie decennia te hebben gedaan waar ik van hou, zou er nooit een gemakkelijk moment zijn om afscheid te nemen, maar dit is het juiste moment", zegt Snyder. "Het was belangrijk voor mij om BCD na de pandemie eerst op weg te helpen naar herstel. We hebben een uitzonderlijke staat van dienst op het gebied van klantenbehoud en verkoopsucces; een bewijs van onze sterke prestaties en cultuur. We hebben ook onze teams opnieuw gepositioneerd om de beste reisoplossingen en klantenservice ter wereld te leveren. En we hebben een duidelijke koers voor onze volgende groeifase. Ik kan met het volste vertrouwen zeggen dat de beste dagen van BCD nog voor ons liggen."

Snyder, afkomstig uit Wisconsin, trad in 1992 in dienst bij het toenmalige WorldTravel Advisors. Onder zijn leiding volgden perioden van snelle groei, waaronder de overnames in Europa in 2006. Dit leidde tot de oprichting van het merk BCD Travel en zette het bedrijf wereldwijd als een toonaangevende zakenreisaanbieder op de kaart. In de jaren na de oprichting van BCD was Snyder verantwoordelijk voor overnames gericht op de behoeften van een groeiend klantenbestand. In 2013 en 2019 werd Snyder door de BTN Group benoemd tot de Top 25 Most Influential Business Travel Executives, vanwege zijn rol in de groei van BCD.

Gedurende zijn tijd als president en CEO hebben Snyder en BCD talrijke onderscheidingen ontvangen die de visie van het bedrijf weerspiegelen om ’s werelds meest vertrouwde, innovatieve en duurzame zakenreisorganisatie te worden. Zo heeft BCD sinds 2016 elk jaar de hoogste duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis ontvangen. In 2018 werd Snyder door Corporate Responsibility Magazine uitgeroepen tot "Responsible CEO of the Year". Hij is bijzonder trots dat BCD een recordaantal van 10 keer is verkozen tot "Most Admired TMC" door lezers van The Beat.

Snyder draagt de leiding van BCD over aan zijn jarenlange vriend en collega Baars, een transitie die past bij de cultuur van BCD.

"Onze bedrijfscultuur is zo sterk dat we ook wel liefkozend spreken van 'boemerang'-collega's - mensen die vertrekken voor andere carrièremogelijkheden maar terugkeren naar de BCD-familie vanwege onze waarden en de manier waarop we die naleven", aldus Snyder. "Stephan heeft bijna 14 jaar ervaring in de reisbranche en ik had het genoegen en voorrecht om nauw met hem samen te werken tijdens zijn 11-jarige periode als CFO van BCD. Stephan deelt mijn overtuiging dat klantgerichtheid de kern vormt van een succesvol bedrijf. Hij gelooft ook in het belang van mensen en innovatie, en in langdurige relaties met zakenpartners. Zijn staat van dienst bij het leiden van bedrijven door tijden van verandering en groei spreekt voor zijn vermogen om commerciële, operationele, technologische en centrale serviceteams op één lijn te brengen met gemeenschappelijke doelen."

"In de ruim dertig jaar bij BCD heeft John geweldig werk verricht waar ons bedrijf en de hele reisbranche baat bij hebben gehad", aldus Baars. "Ik ben vereerd om in zijn voetsporen te treden en voort te bouwen op dit grote succes. Net als John ben ik een 'mensenmens' en ik geloof dat het stimuleren en koesteren van een sterke bedrijfscultuur, gedreven door kernwaarden die succes op lange termijn bevorderen, misschien wel zijn grootste nalatenschap is."

Baars, opgegroeid in het Duitse Hannover, heeft drie decennia leidinggevende ervaring in de telecomsector, olie- en gaswinning, zakenreizen en investeringen. In 2013 werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van BCD Travel Duitsland, een rol die hij nog steeds vervult. In 2017 verliet Baars BCD om CEO te worden van BORON, de private investeringsmaatschappij van BCD-oprichter John Fentener van Vlissingen.

"Als oprichter ben ik John dankbaar voor zijn rol in het uitbouwen van BCD tot wat het nu is. Ik ben ervan overtuigd dat Stephan de juiste persoon is om ons familiebedrijf naar de volgende generatie te leiden", aldus van Vlissingen.

Exclusieve partnership: Schiphol Travel & Dyami Strategic Security Services

EXCLUSIEVE PARTNERSHIP SCHIPHOL TRAVEL MET DYAMI STRATEGIC SECURITY SERVICES
Verdere specialisatie van STI dienstverlening ten aanzien van risk management voor zakelijke reizen

Schiphol 8 Mei 2023

Met ingang van 1 juni 2023 is Schiphol Travel International (STI) de exclusieve TMC partner van Dyami Strategic Security Services, expert op het gebied van strategische internationale veiligheid.
De partnership stelt STI in staat de meest geavanceerde ‘Duty of Care services’ aan haar relaties aan te bieden.

Deze services omvatten onder andere actuele bestemmingsanalyses en op maat gemaakte reisadviezen. Hierbij wordt gekeken naar de lokale en geopolitieke situatie, diverse veiligheidsrisico’s waaronder bijvoorbeeld ook spionagedreigingen. Op basis hiervan kan de reiziger een advies ontvangen ter optimale voorbereiding van de reis. Tevens biedt de samenwerking Travel Managers de mogelijkheid hun reisbeleid te toetsen op basis van een individuele risico evaluatie.

Om deze specialistische dienstverlening aan alle STI relaties te kunnen aanbieden, zal Dyami kennis en awareness trainingen verzorgen voor de STI Accountmanagers waarna zij gecertificeerd worden.

Dyami Strategic Security Services founder & Director - Eric Schouten:
“Strategische security is een middel voor bedrijven om veilig en succesvol te ondernemen. We merken echter dat veel bedrijven de risico’s voor hun reizende medewerkers onderschatten, terwijl er juist een groeiende behoefte is aan betrouwbare informatie t.a.v. veiligheidsrisico’s voor zakelijke reizen. De samenwerking met Schiphol Travel als exclusieve TMC partner zal een positieve bijdrage leveren aan een actieve bewustwording van risico management.

Schiphol Travel International Commercial Director - Arlette van Bezu
“In deze onstabiele tijden met geopolitieke spanningen in de wereld merken we dat onze klanten worden geconfronteerd met complexe vraagstukken op het gebied van veiligheid voor hun reizigers.
Schiphol Travel neemt Duty of Care en daarmee de zorgplicht voor haar klanten uiterst serieus
Naast ons eigen calamiteiten team en traveller-tracking system zal de toevoeging van real-time Dyami intelligence onze Duty of Care diensten nog verder perfectioneren.
Na het volgen van de trainingen en met de dagelijkse support van het team van Dyami stelt de nieuwe expertise ons nog beter in staat onze reizigers veilig op reis te sturen. We zien hierin een enorme toegevoegde waarde van onze dienstverlening juist in deze tijd.

Voor meer informatie
Schiphol Travel International
Telephone : +31-20-4055275
Email : info@schipholtravel.com

Over Dyami
Dyami is een strategische security provider met een hands-on mentaliteit. We kijken naast de risico's en dreigingen vooral naar de kansen van internationaal ondernemen. Dat doen onze klanten namelijk ook.
We hebben een team van eigen in-house analisten en experts op alle gebieden van internationale veiligheid. Onze achtergrond ligt onder meer bij inlichtingendiensten, Defensie, Buitenlandse Zaken, reisindustrie en luchtvaart. Door middel van onze security-as-a-service abonnementen helpen wij bedrijven veilig en succesvol zakendoen.

+31-30-207 2120
Eric Schouten
eric@dyami.services
www.dyami.services

Over Schiphol Travel International

Schiphol Travel is een exclusieve 5 sterren zakenreisorganisatie gespecialiseerd in professionele dienstverlening aan middelgrote en grote multinationals.
Schiphol Travel biedt een exclusief product middels persoonlijke dienstverlening ondersteund met innovatie IT oplossingen en (video) rapportages en is aangesloten bij het Global netwerk van Travel Leaders.

Voor meer informatie:
Arlette van Bezu – 020-4055275
Arlette.van.Bezu@schipholtravel.com

Press Release – New Board Members

PERSBERICHT

Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) breidt bestuur uit

Tijdens de algemene ledenvergadering op 13 april jl. heeft de Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) drie nieuwe bestuursleden benoemd. Wolter van Houwelingen van Cognizant is als direct member toegevoegd aan het bestuur, en Jochem Hemink (ATPI) en Henry Sope (CWT) als allied members.

Statutair bestaat het NATM-bestuur altijd uit een meerderheid van direct members. Het is dan ook goed nieuws dat het bestuur met de benoeming van Van Houwelingen deze meerderheid behoudt. Managing director Odete Pimenta da Silva; “Ik ben blij met de toevoeging van deze professionals aan het bestuur. Ze zijn stuk voor stuk in staat om vanuit hun eigen ervaring, kennis en netwerk bij te dragen aan de opwaartse beweging die wij als vereniging hebben ingezet.”

Door een onvoorziene (positieve) wijziging in zijn carrière moest Oscar van Wees hij zijn NATM-Bestuur rol vroegtijdig beëindigen. Wij gaan Oscar als persoon zeker missen maar wensen hem gelijktijdig heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

De uitbreiding van het bestuur draagt bij aan de continuïteit van de vereniging voor de komende jaren. Dit jaar zal de focus liggen op herziening van de strategie waarbij de NATM met Herman Mensink die in december 2022 is aangesteld als Strategic Counsel samenwerkt. Inge Kuijpers (Capgemini) is bestuurslid sinds november 2020 en sinds april 2021 vervult zij de rol van voorzitter, Lydia De Kousemaeker (Fujifilm Europe) is bestuurslid sinds april 2021, Jochem Hemink (ATPI) neemt de bestuursfunctie van penningmeester op zich. Sinds 1 februari 2023 wordt het secretariaat en de ledenadministratie verzorgd door Sophie Van Haute.

 De dagelijkse organisatie en belangenbehartiging van de NATM blijven in handen van de managing director. Pimenta da Silva kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met het vernieuwde bestuur.

Hoofddorp, 20 april 2023

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Odete Pimenta da Silva | Managing Director NATM

E-mail: odete.pimentadasilva@natm.nl

website: www.natm.nl

 

Jorgen Mesa – Meerderheid travelmanagers heeft geen kennis van de ISO 31030 voor Travel Risk Management

PERSBERICHT

Meerderheid travelmanagers heeft geen kennis van de ISO 31030 voor Travel Risk Management
Recent onderzoek door BCD Travel toont tekortkomingen in reisrisicobeheer

UTRECHT, Nederland, 21 maart 2023 - Driekwart van de travelmanagers en reisinkopers is niet tot nauwelijks bekend met de ISO 31030:2021, de internationale leidraad voor Travel Risk Management (TRM) en mist daardoor mogelijk belangrijke onderdelen in hun TRM-programma, zo blijkt uit een recent onderzoek van BCD Travel uit januari. Slechts 14% van de inkopers heeft de ISO 31030 daadwerkelijk gelezen en 11% is er enigszins mee bekend.

Het Global Crisis Management-team van BCD helpt organisaties om tekortkomingen in hun TRM-programma te verhelpen met een Traveler Security Program Assessment. Deze assessment is afgestemd op de richtlijnen van de ISO 31030 en biedt organisaties actuele aanbevelingen om aan hun zorgplicht te voldoen.

Het BCD-onderzoek laat zien hoe organisaties omgaan met de belangrijkste onderdelen van een TRM-programma: planning, ondersteuning voor en na de reis, en evaluatie. Zo stimuleert 63% van de organisaties naleving van TRM-initiatieven door hun werknemers te wijzen op het belang van veiligheidsmaatregelen en stimuleert 56% ook het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor persoonlijke veiligheid tijdens het reizen. Bij de beoordeling van reisrisico's, kijken organisaties vooral naar de bestemming, de vervoerswijze, de beschikbaarheid van medische zorg en de mogelijke gevolgen voor de organisatie.

Een belangrijke stap om werknemers voor te bereiden op hun reis is het verstrekken van contactinformatie voor noodgevallen: 80% van de ondervraagde travelmanagers en inkopers doet dit via hun intranet en de helft zegt dat contactinformatie voor noodgevallen ook is opgenomen in boekingsbevestigingen, het reisbeleid en hun mobiele app.

Als het gaat om ondersteuning na de reis en een soepele overgang terug naar het werk, blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 45% van de organisaties op dit punt geen ondersteuning biedt. Bijna 30% zegt dat hun organisatie na afloop van de reis contact opneemt met werknemers als zich tijdens de reis een veiligheids- of medisch incident heeft voorgedaan.

Slechts een derde evalueert het TRM-programma jaarlijks. De meeste travelmanagers weten echter niet of hun programma überhaupt wordt geëvalueerd, wat erop zou kunnen wijzen dat organisaties dit niet als een noodzakelijk proces beschouwen.

Op basis van de resultaten van het onderzoek geeft BCD’s Global Crisis Management-team de volgende aanbevelingen in lijn met de ISO 31030:

  1. De risico's van een reis hangen niet alleen af van de bestemming en het vervoer, maar ook van de beschikbare infrastructuur en persoonlijke factoren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een bestemming met veel luchtvervuiling een groter risico kan vormen voor een astmapatiënt dan voor andere werknemers.
  2. Internet is niet altijd beschikbaar tijdens grootschalige incidenten of in afgelegen gebieden. Verstrek contactinformatie voor noodgevallen aan werknemers niet alleen digitaal maar ook geprint (bijv. op papier of een pasje), zodat ze er tijdens een noodsituatie gemakkelijk bij kunnen.
  3. Om ervoor te zorgen dat belangrijke informatie niet wordt genegeerd, vraag werknemers bij het communiceren van het TRM-programma en updates om een ontvangstbevestiging.
  4. Hoewel men vaak verzekeringen afsluit om de gevolgen van risico's te beperken, is een verzekering geen vervanging voor een goed TRM-programma.
  5. Houd rekening met het effect van reizen op de gezondheid van werknemers en zorg voor voldoende rust en herstel na een reis. Het passeren van verschillende tijdzones, slaapgebrek, verandering van eetgewoonten, veiligheidsincidenten, persoonlijke gezondheidsproblemen, vertragingen en annuleringen, slechte ervaringen met dienstverleners, etc. kunnen langdurige gevolgen hebben voor de fysieke en mentale gezondheid van reizigers.
  6. Evalueer, toets en analyseer regelmatig de verschillende TRM-procedures, vooral bij veranderingen van dienstverleners of binnen de organisatie zelf.
  7. Het risicoprofiel van een bestemming kan snel veranderen. Controleer de lijst van hoogrisicobestemmingen regelmatig en pas deze aan naargelang de operationele behoeften.

"Een goed reisrisicobeheer is complex. Onze onderzoeksresultaten laten zien dat veel organisaties nog wel wat kunnen verbeteren", aldus Jorge Mesa, directeur van Global Crisis Management bij BCD Travel. "De ISO 31030 biedt uitstekend advies voor travelmanagers, securitymanagers, inkopers en HR-afdelingen om risico's te beperken en aan hun zorgplicht te voldoen. Het bevat praktische richtlijnen en is wereldwijd toepasbaar."

Voor de volledige onderzoeksresultaten en meer aanbevelingen, klik hier.