Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
Airlines
Business
Change en Innovatie
Data security
Duty of Care
Educatie
Events
GBTA
Geen categorie
Hotels
Meeting management
NATM Board
NDC
Prijsonderhandelingen
Research
Risk management
Sponsors
Strategisch meeting management
Sustainability
Technologie
TMC
Travel
Travel apps
Travel expense
Travel Mobile Strategy
Travel Policy
Traveller Engagement
Trein
Trends
Visa
Winnaar 1e NATM Sustainable Business Travel Award

Daniëlle Meijer van Schneider Electric neemt eerste Sustainable Business Travel Award in ontvangst

Leiden/Utrecht, 23 november 2016

Gisteren is tijdens de ledenbijeenkomst van de Nederlandse Associatie van Travel Management (NATM), met als thema ‘De volgende stap naar een duurzaam reisbeleid’, voor de eerste keer de jaarlijkse Sustainable Business Travel Award uitgereikt aan Daniëlle Meijer van Schneider Electric. Zij is daarmee de eerste Travelmanager, die op het terrein van sustainable business travel de meest onderscheidende bijdrage heeft geleverd. Het jury-oordeel telde voor 50% mee, de andere 50% lag bij aanwezige NATM leden in de zaal:

Juryrapport: “Daniëlle Meijer is erin geslaagd om een duurzaam zakenreisbeleid concreet en praktisch te implementeren. Zakelijke reizen worden kritisch bekeken, maar met respect voor de reiziger en het doel van de reis. De medewerkers bij Schneider Electric, die veelvuldig reizen, ervaren het beleid als natuurlijk en passend bij de duurzame organisatie, die Schneider Electric nastreeft te zijn. Ons inziens zoals het hoort te zijn in termen van veiligheid, kostenbewust én klimaatbewust. De werkgever én de werknemer hebben daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. Daniëlle's persoonlijkheid straalt ambitie en daadkracht uit.”

Daniëlle nam de Award telefonisch in ontvangst, aangezien zij sinds kort voor Schneider Electric werkzaam is in Frankrijk.

Daniëlle Meijer van Schneider Electric: “Super dat wij deze prijs hebben gewonnen. Voor ons was dit een logisch vervolg op het ambitieuze duurzaamheidsbeleid van Schneider Electric in het algemeen. Ik hoop dat dit ook andere travelmanagers kan inspireren duurzaamheid mee te nemen in hun dagelijkse werk en reisbeleid.”

Het doel van deze award is om Sustainability onder de aandacht brengen van, te stimuleren bij Travelmanagers maar ook zeker bij het senior-management in Nederland en dit onderwerp hoger op de agenda gedragen te krijgen in de toekomst.

Odete Pimenta da Silva, NATM: “Wij spannen ons als de Nederlandse Associatie van Travel Management in om duurzaamheid, als onderdeel van Duty of Care, hoger op de agenda te krijgen bij Travel Managers en haar management. Veranderingen worden het meest succesvol gedragen wanneer interne ambassadeurs dit uitdragen met support vanuit het management. Dit geldt ook zeker voor duurzaamheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de Sustainable Business Travel Award een positieve bijdrage kan leveren om dit onderwerp intern bespreekbaar te maken en breder gedragen te krijgen. Laten zien wat je doet als Travelmanager en qua kennis aan toegevoegde waarde kunt leveren op gebied van een duurzaam zakenreisbeleid, waardoor de CO2-uitstoot wordt gereduceerd, stimuleert Daniëlle’s vakgenoten hopelijk ook om een volgende stap naar een duurzaam reisbeleid in te zetten. Duurzaam zakelijk reizen zou immers óók onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen moeten zijn.

De genomineerden: Schneider Electric, ABN-AMRO en DSM
De jury heeft drie genomineerden geselecteerd op basis van de criteria en die aan de zaal ter stemming voorgelegd. Hier volgt de samenvatting van de motivatie die bij nominatie werd ingediend:

Daniëlle Meijer - Schneider Electric - Executive Assistant to VP Global Field Services
In lijn met het algemene duurzaamheidsbeleid bij Schneider Electric heeft Daniëlle Meijer een strak duurzaam zakenreisbeleid geïmplementeerd: duurzaam, kosteneffectief en veilig. Videoconferencing is altijd de eerste optie. Waarom er gereisd moet worden, moet worden gemotiveerd en goedgekeurd. Bij goedkeuring is de trein de eerste optie in België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg óf de auto, als er meer mensen samen reizen en de afstand te berijden is. De veiligheid van de medewerker staat centraal bij de keuze van reis en verblijf.

Daan Bieleveld - DSM - Global Mobility Manager
Daan Bieleveld is actief om de milieu-impact van zakenreizen te verlagen door alle leveranciers te toetsen aan duurzame inkoopcriteria. Zo is hij tot een lijst van ‘Preferred suppliers’ gekomen. Daarnaast werkt hij aan een keuzematrix voor elke internationale reis: welke impact op tijd, budget en milieu hebben de verschillende reisopties. Liefst zou hij hiervoor een app ontwikkelen samen met andere grotere organisaties. Daan is een opgewekt persoon met veel positieve energie, die hij weet te richten op de juiste innovaties.

Kim van Beek - ABN AMRO - Global Travel Manager
Kim van Beek is in haar focus area (Travel) de sturende kracht geweest in het uitdragen van de duurzame bedrijfsvoering van ABN AMRO op het gebied van Travel. Met haar steun en overtuiging is ABN AMRO toegetreden tot het KLM Biofuel programma en heeft de organisatie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door te investeren in de ontwikkeling van de markt voor sustainable biofuel. Hiermee wordt concreet bijgedragen aan het terugdringen van de CO2-emissies op de reizen van ABN AMRO binnen de luchtvaartsector.

Over de Sustainable Business Travel Award
Het doel van deze award is om Sustainability onder de aandacht brengen van en te stimuleren bij Travel Managers in Nederland en is een partnership tussen NATM en Climate Neutral Group, waarbij beide partijen hun beschikbare kennis en kanalen op het gebied van respectievelijk Travelmanagement en duurzaamheid inzetten. Aangezien er nog veel te winnen valt op het gebied van duurzaam zakenreizen en ook kleine stappen bijdragen is er bewust voor gekozen om geen absolute, maar relatieve criteria te hanteren. Op deze manier wordt de duurzame inspanning van een Travel Manager persoonlijk beloond. De criteria zaten op het inhoudelijke vlak van het zakenreisbeleid (Planet, People en Profit) en het persoonlijke vlak van de Travelmanager (impact, daadkracht, visie en ambitie). De jury bestond uit Odete Pimenta da Silva (MD-NATM/voorzitter jury), Interface (Direct Member), Climate Neutral Group (Allied Member) en Manuschka Hundepool van Zakenreis Magazine (Mediapartner NATM). Meer informatie over de Award vindt u hier.

Iemand nomineren voor de volgende editie van de Award? Houdt dan de website van de NATM in de gaten.

Meer informatie en toelichting gewenst?

Schneider Electric - Debbie van Beek - 023-5124124
Nederlandse Associatie van Travel Management (NATM) - Odete Pimenta da Silva – 071-5191019
Climate Neutral Group – Ciska Uijlenbroek – 030-2326175